Skip to content
13/11/2009 / b8ss

Pork and Coke

Mai kita tengok video bawah ni

Advertisements
29/10/2009 / b8ss

Asma dan Lelah

Morin-A @ Morinda (Herba Asma & Lelah)

Written by duniaherbahpa on Oct 6th, 2006 | Filed under: Produk Penawar Penyakit

morinda1.jpgPenyakit lelah atau asma yang berpunca kepada lahan cuaca, debu, makanan atau bahan kimia. Penderita akan mengalami gejala bersin, selsema dan gatal. Penderita juga akan mengalami sesak nafas dan akan berlaku dada berbunyi (Wheezing) dan ini lebih jelas pada kanak-kanak ketika tidur.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :
1. Vitex Pubenscens

2. Cinnamomum Iners

3. Eurycoma Longifolia

4. Coscinum Blumeanum

Dos :
Amalkan 2 kapsul pada malam dan 1 kapsul pada pagi. Amat baik disinergikan dengan Radix atau Mengkudu.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 16
Sabah & Sarawak: RM 18

Nilai Mata (NM): 8

Nak Bekalan Hubungi juictbs

27/10/2009 / b8ss

hANG TUaH

27/10/2009 / b8ss

Jangan caya nih

Sekiranya anda mendapat email seperti ini

jangancaya-Optimized

Jangan caya deh,

saya dah check dia punya url tu jauh di sana, hati-hati

traceurl-Optimized

Anda mampu melihatnya di sini

23/10/2009 / b8ss

Kopi Radix

Kopi Radix memang power, kalau berani cubala, nak masuk ahli, contact saya,

tengok video bawah ni

22/10/2009 / b8ss

Guru dan blog

21 – 22 Oktober PKG Sik dengan kerjasama PPD Baling Sik telah berjaya mengadakan kursus pembinaan laman web sekolah dan blog peribadi. Sebanyak 10 buah sekolah yang dikenalpasti yang mempunyai potensi untuk membina web sekolah atau blog peribadi telah dipilih. Pemilihan peserta yang sedikit adalah bertujuan memudahkan JU memberi perhatian yang sepenuhnya kepada peserta. 3 orang JU telah dijemput untuk memberi pendedahan tentang portal dan blog. Hari pertama peserta didedahkan dengan persekitaran laman web yang terdapat di internet, terdapat pelbagai jenis laman web dipaparkan. Peserta juga diperkenalkan dengan beberapa jenis cms yang boleh digunakan untuk membuat laman web dan blog. Kursus ini akan dilanjutkan lagi sehingga semua peserta mempunyai laman web sekolah sendiri. Pendedahan kepada cms wordpress dan juga joomla telah diberikan supaya peserta bersedia untuk mengenengahkan diri dalam alam siber web sekolah dan peribadi. Kesungguhan peserta amat membanggakan, sehingga susah untuk meninggalkan komputer walaupun diajak makan. tahniah.. Antara blog yang sempat dikutip ialah ; * Bedong * SK Hujung Bandar Sik * zieeya * mybef2005

20/10/2009 / b8ss

Ikhlas

Mai dengar ceramah dulu

Vodpod videos no longer available.

more about "Ikhlas", posted with vodpod

18/10/2009 / b8ss

Tapak Perkhemahan

khemah

Anda masih tercari-cari tapak untuk berkhemah ? Mengapa tidak menghubungi kami, kami menyediakan tempat yang sesuai untuk anda, harga yang berpatutan, anda tidak menduka sama sekali.

Di bawah kedamaian suasana kampung, dengan udara segar anda amat selesa bermalam di dalam khemah diperkarangan damai desa Seri Juluk Resort.

khemah2Mengapa anda tidak mencubanya, kunjungi kami di sini, jumpa kami di sini kita akan bersama maraikannya.

Tapak perkhemahan, pusat motivasi, penginapan selesa, untuk semua golongan, unit beruniform, pengakap, kadet remaja sekolah (krs) (tkrs), puteri islam, kadet polis.

Hubungi untuk maklumat lanjut

En Ahmad Shabri 019-5036 665

Pn. Hazita 013-4622 147

Maklumat Lanjut sila lawat

16/10/2009 / b8ss

Akibat makanan..

Assalamualaikum semua, sapa cikgu yang masuk mengajar, apa khabar semua ? dah bersedia untuk belajar ? mengapa masih kosong lagi meja kamu, mengapa masih ada buku-buku lain atas meja kamu?

Kita akan mulakan pelajaran kita hari ini dengan menyambung pelajaran yang lepas, pelajar masih lagi bersembang, belum mengeluarkan buku dan alat tulis, masih ada yang besembang dengan kakwan-kawan.

Guru memberi teguran, supaya berhenti bercakap, tumpu perhatian kepada pelajaran, masih juga tidak mengerti, masih lagi bersembang, bersembang, bergelak ketawa, apa jenis budak-budak sekarang ini.

Apa yang kamu semua mahu cikgu lakukan, cikgu mahu mengajar kamu supaya menjadi manusia, bukan senang untuk menjadi manusia, pelajar masih juga bersembang, tidak menghiraukan guru yang sedang memberi nasihat,

Kalau tak pun hormatlah cikgu didepan kamu ni, sergah cikgu lagi, namun masih ada lagi pelajar yang tidak menghiraukan, guru sudah mula merasakan dirinya tercabar,

Cikgu mahu kamu belajar dalam keadaan yang seronok, ceria, tanpa tekanan, ini yang kamu balas kepada cikgu, apakah kamu merasakan cikgu tidak berupaya untuk mencegah kamu? cikgu bertanya lagi,

tiba-tiba empat orang pelajar ketawa terbahak-bahak, Sini, kamu empat orang……

10/10/2009 / b8ss

kursus blog

hari ni aku bagi kursus kat cikgu-cikgu Sekolah Model Khas Baling Membina Blog dengan menggunakan wordpress. Antara yang sempat aku ambik url blog yang berjaya dibuat adalah

1. akarimba

Jika ada cikgu-cikgu dari SMODK Baling yang mempunyai blog sila add di sini, terima kasih.